Startpagina‎ > ‎

Moeder worden zonder moeder

Op donderdag 18 mei om 20.00 uur geef ik (Petra Sips) in Oase Oosterbeek een lezing over de impact van het verlies van je moeder op je eigen kinderwens en moederschap.
 

Ik ben ervaringsdeskundige en startte in 2012 een initiatief voor rouwbeleving, De Plek. Tijdens deze lezing vertel ik openhartig over mijn eigen ervaringen, aangevuld met kennis uit de literatuur. Ik wil een authentiek verhaal vertellen waar mensen zich in kunnen herkennen. Het wordt een hoopvol verhaal. We maken er een ontspannen avond van met een lach en een traan. Zodat je weer naar huis gaat met een warm gevoel van troost en inspiratie. Deze avond staat open voor alle moederloze vrouwen die kinderen hebben of willen of daarover twijfelen … en uiteraard ook voor iedereen die zich betrokken voelt bij deze vrouwen.

Het krijgen van een kind is een mijlpaal in het leven van een vrouw. Vrouwen die vroeg hun moeder zijn verloren, voelen bij dit scharniermoment – of alleen al bij het nadenken over een kinderwens – het gemis van hun eigen moeder. Vaak krijgt dit gemis een andere dimensie dan voorheen. In de gevoelige en kwetsbare periode van zwangerschap en bevalling, is er diep vanbinnen dat gevoel van eenzaamheid en verlangen naar je moeder, naar haar zorg, naar verbinding. Je creëert een nieuwe moeder-kind band. Alleen sta jij nu aan de andere kant. Dat is krachtig en tegelijk kwetsbaar. Je zou het zo graag met haar delen. Veel vrouwen die vroeg hun moeder verloren hebben, twijfelen over hun kinderwens. Kunnen ze wel een goede moeder zijn? En hoe moeten ze hun kinderen behoeden voor wat ze zelf hebben meegemaakt? Ze zijn heel bewust bezig met kinderwens en moederschap.

Voor deze vrouwen – en voor iedereen rond hen – is het belangrijk zich bewust te zijn van deze gevoeligheden en er zorgzaam mee om te gaan. Dan zal de moeder zich gesteund weten en met meer vertrouwen het moederschap tegemoet gaan.

Wanneer? Donderdag 18 mei 2017 om 20.00 uur.
Waar? In Oase Oosterbeek, Lebretweg 2A, 6861 ZW Oosterbeek (ingang aan zijde van de parkeerplaats).
Kosten? 8 Euro inclusief koffie/thee.
Aanmelden is nodig en kan tot 15 mei via activiteiten@oaseoosterbeek.nl.