Startpagina‎ > ‎

Persbericht 'Spreken van verlangen'

Spreken van verlangen.

Op zondag 13 december om 15.00u is er in de bblthk ‘Spreken van verlangen’, een middag met poëzie en proza over leven en dood, verlangen en gemis.

‘Spreken van verlangen’ is een initiatief van De Plek in samenwerking met de bblthk en Schrijversharten. Het is de vierde keer dat er een middag rond het thema wordt georganiseerd. Laurens van der Zee van Schrijversharten vertelt: “Toon Tellegen gaf één van zijn bundels de titel 'daar zijn woorden voor'. Goeie literatuur vindt woorden voor die dingen in het leven waar eigenlijk geen woorden voor zijn.  Daarom hebben we bekende schrijvers uit Wageningen en omgeving samengebracht rond de grote thema’s van het leven. Zij lezen voor uit eigen werk en brengen een unieke selectie van de mooiste klassiekers.

Petra Sips van De Plek vult aan: “Alle schrijvers die we vroegen, waren meteen enthousiast om mee te doen. En ook de muziek van Marc Constandse is er weer bij. Met de bijzondere klanken van zijn bandoneon en zijn stem zal hij de woorden van de schrijvers nog verder weten te kruiden. Je gaat met een warm hart weer naar huis.

Maar liefst negen schrijvers zullen op 13 december optreden: de stadsdichter van Wageningen Martijn Adelmund, zijn voorganger Laurens van der Zee, Annie van Gansewinkel, Martinus de Kam, Daphne Kalff, Mieke van Hooft, Nelleke Zandwijk, Simon Oosting en Bobje Goudsmit. De presentatie is in handen van Petra Sips.

En er is meer. Op de website www.de-plek.net wordt een pagina gereserveerd voor zelfgeschreven teksten (‘getuigenissen’). Mensen die van schrijven houden, kunnen daar hun teksten delen. Stuur ze naar petra.sips@de-plek.net of post ze op de Facebook-pagina van De Plek. Petra zorgt ervoor dat ze een mooie plaats krijgen op de website.

‘Spreken van verlangen’ praktisch
: zondag 13 december om 15.00u in de bblthk (Stationsstraat 2 in Wageningen). Toegang 3 Euro. Georganiseerd door De Plek i.s.m. Martinus de Kam, Schrijversharten en de bblthk.