individuele begeleiding

Iemand van wie je houdt, is overleden. Dat doet pijn. Het lijkt wel of emoties als verdriet, boosheid en angst je soms helemaal overnemen. Maar er zijn ook gevoelens van dankbaarheid en kracht.

Zelfs als het overlijden al lang geleden is, kan je plots overvallen worden door het gemis. Je beseft dat het verlies een blijvende impact heeft op je leven.

Het gemis is een deel van jou. Het is belangrijk om zorg te dragen voor dat deel, om aandacht te geven aan het gemis. Laat er af en toe wat lucht bij!

Tijdens één-op-één ontmoetingen help ik je zorg te dragen voor je gemis. Heel gewoon en natuurlijk gaan we met elkaar in gesprek. Samen bekijken we wat jou goed doet, en wat goed is voor je gemis. Ik ben bij jou. Met aandacht, respect en liefde ben ik aanwezig bij jouw verhaal en gevoel zoals het is.

Bij pijn - ook emotionele pijn - zijn mensen geneigd te verkrampen. Ze doen alles om de pijn niet te hoeven voelen. De ervaring leert dat iets wat er niet mag zijn, erg de aandacht vraagt. Het vergt veel energie om het weg te houden. Maar gemis gaat niet weg. Tegelijk gaat het leven door, jij leeft voort, of je dat nu wil of niet. Hoe ga je daarmee om? Af en toe een beetje licht laten schijnen op het gemis, zonder het weg te willen hebben: dat geeft rust en ruimte.


Ben je nieuwsgierig ? Neem gerust vrijblijvend contact op, e-mail: petra.sips[at]de-plek.net, tel: 06/50627540.