PERSBERICHT

Poëzie van Leven en Dood

Zondag 9 december is er in de bblthk (Stationsstraat 2 in Wageningen) een middag met poëzie en muziek rond leven en dood. De gedichten worden voorgelezen door stadsdichter Laurens van der Zee en door u, het publiek.

De aanzet voor deze poëziemiddag werd gegeven door De Plek, een initiatief voor rouwbeleving (www.de-plek.net). De Plek biedt ruimte om actief je rouw te beleven en dus je liefde te beleven, je liefde voor die overleden persoon, en je liefde voor het leven.

Op 9 december doen we dat door middel van poëzie. Met lievelingsgedichten en muziek, vieren we het leven en het gemis dat daar deel van is. Iedereen mag gedichten aanbrengen: een tekst die ooit veel betekend heeft, een zelfgeschreven gedicht, verzen die je telkens weer raken... Je mag op 9 december deze gedichten zelf voorlezen. Of ze laten voorlezen door de stadsdichter. Gewoon komen luisteren, kan natuurlijk ook. We wisselen poëzie af met muziek van Anneke Rot en houden de middag voldoende licht.

Voorafgaand houdt stadsdichter Laurens van der Zee twee keer open spreekuur: zaterdag 24 en dinsdag 27 november. Wil je wel meedoen, maar weet je niet met welk gedicht? Heb je enkele verzen in je hoofd, maar weet je niet meer hoe het verder gaat? Twijfel je of je zelf wil voorlezen of niet? Loop gerust even binnen tijdens het spreekuur, de stadsdichter helpt je met al je vragen.

Praktisch: Poëziemiddag op 9 december om 15.00u in de bblthk, toegang gratis. Open spreekuur op 24 en 27 november in de bblthk, van 14.00u tot 16.00u. Gedichten aanmelden bij Petra Sips, petra.sips@de-plek.net of 06 50627540. Voor de spreekuren of om te luisteren op 9 december hoef je niet aan te melden. Georganiseerd door De Plek (www.de-plek.net) in samenwerking met de bblthk (www.bblthk.nl) en Laurens van der Zee (www.laurensvanderzee.nl). Muziek: Anneke Rot (www.muzemakers.com).