Voor een actieve rouwbeleving
Rouw heeft met liefde te maken. Liefde en rouw zijn twee kanten van dezelfde medaille.

De Plek stelt deze liefde centraal. De Plek wil de medaille omdraaien zodat de liefde bovenaan ligt en de rouw als bedding daaronder. Of andersom. Om en om.

De Plek biedt kapstokken om actief je rouw te beleven, en dus actief je liefde te beleven. Je liefde voor die overleden persoon, maar ook je liefde voor het leven.

Agenda

Vrijdag 31 aug. 2018, 9.30u - 11.30u
INLOOPOCHTEND VERLIES EN GEMIS
Loop gewoon even binnen. Om je verhaal te doen en een kopje koffie of thee te drinken. Om anderen te ontmoeten en om informatie te krijgen. Om te voelen dat je niet alleen bent. Iedereen is welkom!
Waar? Startpunt Wageningen (Rooseveltweg 408a, gebouw 't Palet). Lees hier het interview met Petra voor meer informatie over de inloopochtenden.
De inloopochtenden zijn telkens op de laatste vrijdag van de maand van 9.30u tot 11.30u.

Zondag 23 september 2018, 15.00u
POEZIEWANDELING ZOMERSNEEUW
Startpunt: Koetshuis Arboretum Belmonte, Generaal Foulkesweg 94a in Wageningen.
Dit jaar is er weer een editie van Beelden op de Berg, de tentoonstelling van beeldende kunst in arboretum Belmonte. En deze keer hoort daar ook poëzie bij! Maar liefst 11 dichters laten zich inspireren door de kunstwerken en het thema van de expositie. Zo ontstaat een unieke combinatie van woord, beeld en landschap, onder de titel 'Zomersneeuw'.
Zomersneeuw is het fenomeen waarbij eendagsvliegen massaal uitvliegen, paren en sterven. Deze korte levenscyclus staat symbool voor het thema 'eeuwige verjonging', de cyclische processen die overal in de natuur waar te nemen zijn, de natuur die zich voortdurend verjongt.
De gedichten worden gebundeld in een mooi boekje, en voorgelezen tijdens drie poëziewandelingen, die van 23 september is de laatste. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!
Deelnemende dichters: Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel, Bobje Goudsmit, Tim Horsting, Paul Dunki Jacobs, Tinus de Kam, Simon Oosting, Ivanka de Ruijter, Wijnand Steemers, Ruud Verwaal, Laurens van der Zee
Organisatie: De Plek ism Schrijversharten


       
Nieuws


24 juli 2018
Wauw, wat was het weer een mooie poëziewandeling afgelopen zondag! Opnieuw hadden we meer wandelaars dan verwacht, en ze luisterden even aandachtig als de vorige keer. We konden volop genieten van zon én van schaduw. Ik werd er helemaal blij van, en ook wel trots. Hopelijk wordt de laatste wandeling, op 23 september, net zo bijzonder! Maar nu eerste even vakantie nemen. Let op: in juli is er geen inloopochtend, want dan ben ik dus met vakantie. Op 31 augustus pakken we de draad weer op met de maandelijkse inloopochtenden verlies en gemis. Welkom!

foto's: Els Otten en Marijke van der Giessen

28 juni 2018
Ik kijk met grote tevredenheid terug op de poëziewandeling van afgelopen zondag! Het was mooi en met werk van hoge kwaliteit. We wandelden met een grote groep (ja, de opkomst was boven verwachting hoog) langs de kunstwerken en iedereen luisterde aandachtig en betrokken naar de gedichten en muziek. Hartverwarmend!

foto's: Martijn Adelmund en Laurens van der Zee

21 juni 2018
Het is bijna zover: zondag worden de gedichten bij Beelden op de Berg voorgelezen tijdens de eerste poëziewandeling! En dat is nog niet alles, want er komt ook een bundeltje, en ik kan je al verklappen dat het er prachtig uit zal zien! Kom je ook zondag? Hartelijk welkom!

8 juni 2018
Maandag waren we met enkele dichters in het arboretum in aanloop naar het poëzieproject bij Beelden op de Berg.


5 juni 2018
Gisteren samen met enkele dichters door het arboretum gestruind. En daarna heerlijk geborreld met een poëtische babbel erbij. Inspirerend, die voorbereidingen voor het poëzieproject Zomersneeuw!

28 mei 2018
Oeps, ik heb een foutje geschreven in de mailing die ik rondstuurde. Heb jij die ook ontvangen? Daar stond in dat er in augustus geen inloopochtend zou zijn. Maar dan is er natuurlijk wel eentje, namelijk op 31 augustus! Voel je welkom!

24 mei 2018

18 mei 2018
Op zondag 27 mei geef ik weer een rondleiding op begraafplaats de Leeuwerenk. Dat is zo'n mooie en rustgevende plek! Gisteren heb ik er nog rondgewandeld, om de rondleiding voor te bereiden. En wat heb ik genoten van de kleurenpracht in de zon!

27 april 2018
Gisteren zijn we bij elkaar gekomen met de dichters die mee zullen doen aan het poëzieproject bij Beelden op de Berg. Dit is zo'n gaaf project! Niet iedereen kon erbij zijn gisteren, maar het was wel een gezellig clubje schrijvers bij elkaar. We hebben flink vergaderd en heerlijk gekletst.

4 april 2018
Zo word ik aangekondigd: "Op woensdagavond 4 april in het radioprogramma 'Wageningen Actueel' bij Rijnstreek FM is om 20u Petra Sips de studiogast. Ze vertelt over De Plek. Hier gaat het over een actieve rouwbeleving. Volgens Petra Sips heeft rouw met liefde te maken. Liefde en rouw zijn twee kanten van dezelfde medaille. De Plek stelt deze liefde centraal en biedt kapstokken om actief je rouw te beleven, en dus actief je liefde te beleven. Je liefde voor die overleden persoon, maar ook je liefde voor het leven." Spannend!

26 februari 2018
Ik kijk met een warm gevoel terug op de eerste inloopochtend van afgelopen vrijdag! We hadden een mooi gesprek met z'n zessen. En gingen met een rijk gevoel weer naar huis. Ik kijk al uit naar de volgende inloopochtend, op 23 maart.

19 februari 2018
Hehe, de website is vernieuwd. Ik zou zeggen: kijk eens rond! Wat vind je ervan? Alle feedback is welkom!

15 februari 2018
Ik ben bezig de website de vernieuwen. Misschien kan dit tijdelijk je bezoek aan de site bemoeilijken - sorry! Eigenlijk had ik al een hele tijd een vernieuwde website klaarliggen, maar het lukte me niet die te installeren. De techniek werkt blijkbaar niet volgens mijn logica :-) Dus nu doe ik het op deze manier, beetje bij beetje.

15 februari 2018
Er is veel aandacht in de krant voor de nieuwe inloopochtend, dat kan ik alleen maar toejuichen. Iedereen is welkom op 23 februari! Ik trakteer dan ook met taart, joepie. Wil je weten waarom? Dat leg ik je de 23e wel uit ...

1 februari 2018
Het nieuwe jaar is al weer een tijdje begonnen. En ik ben druk bezig met mensen ontmoeten en plannen maken. Er komen dus weer mooie activiteiten aan! Te beginnen met de maandelijkse inloopochtenden samen met Startpunt Wageningen. De eerste is op 23 februari. Iedereen is welkom!

5 december 2017
Onlangs was ik bij een optreden van de Vlaamse band 'Het Zesde Metaal' - puur genieten! Dit prachtig intensief pareltje wil ik graag met jullie delen: Toe nu maar.


Lees ook eerdere nieuwsberichten in het Nieuws-Archief.
Nieuwsgierig?

Neem gerust even contact op:

Petra Sips
tel: 06/50627540
e-mail: petra.sips[at]de-plek.net
De Plek op Facebook

Reacties uit het gastenboek


"Bedankt voor de organisatie van deze schitterende bijeenkomst. Laagdrempelig, en een open en warme sfeer. Dit is toekomst, zo zou het altijd moeten zijn. Ik ben ontroerd en ga met een heel warm gevoel naar huis."

"ik kijk met veel voldoening terug op de middag. Wat een betrokken publiek en een fijne sfeer, ook door jouw warme en rustige presentatie. Een goede afwisseling in woord en muziek."

"fijn dat er mensen zijn die samen met ons stil willen staan bij het/ons gemis"

"Dit was voor mij een hele nieuwe ervaring om op deze manier met andere mensen wat te delen. Het is me heel goed bevallen. Ik vind het heel dapper van je dat je dit georganiseerd hebt."

"Ik heb veel lichamelijke klachten sinds het overlijden van mijn man en ik wilde onderzoeken of die met rouw te maken hebben. Ik heb antwoord op mijn vraag en daar ben ik blij mee."

"Mijn idee over rouw is bijgesteld."

"Open en vertrouwelijke sfeer zodat ik durfde delen"

"Wat een diversiteit en bezieling over leven en dood."

"Ik was diep geraakt en ontroerd door alle bijdragen, het geheel, de sfeer en de warmte."

"Het is zo mooi, iedereen komt hier naartoe omdat ze iemand verloren hebben. Niemand spreekt er direct over, maar er is een gevoel van onderlinge verbondenheid en mededogen. De sfeer is mooi en intiem."