Voor een actieve rouwbeleving
Rouw heeft met liefde te maken. Liefde en rouw zijn twee kanten van dezelfde medaille.

De Plek stelt deze liefde centraal. De Plek wil de medaille omdraaien zodat de liefde bovenaan ligt en de rouw als bedding daaronder. Of andersom. Om en om.

De Plek biedt kapstokken om actief je rouw te beleven, en dus actief je liefde te beleven. Je liefde voor die overleden persoon, maar ook je liefde voor het leven.

Agenda

Vrijdag 25 jan. 2019, 9.30u - 11.30u
INLOOPOCHTEND VERLIES EN GEMIS
Loop gewoon even binnen. Om je verhaal te doen en een kopje koffie of thee te drinken. Om anderen te ontmoeten en om informatie te krijgen. Om te voelen dat je niet alleen bent. Iedereen is welkom!
Waar? Startpunt Wageningen (Rooseveltweg 408a, gebouw 't Palet). Lees hier het interview met Petra voor meer informatie over de inloopochtenden.       
Nieuws


10 december 2018
Opgelet! In december is er geen inloopochtend verlies en gemis. De volgende inloop is op vrijdag 25 januari.
(En dat is nog heel even onder voorbehoud, want we zijn nog in volle voorbereiding voor volgend jaar.)

6 november 2018
Wauw, ik ben trots! Daarnet realiseerde ik me dat De Plek al vijftig activiteiten heeft georganiseerd! De vijftigste was afgelopen vrijdag in de bblthk, rond het boek 'Nu is nog zo zonder jou' van Marloes Harkema. Het was een intense bijeenkomst met ontroerende woorden over onvermogen, herinneringen, wanhoop, hoop, dankbaarheid, ...

19 oktober 2018
Binnenkort is het Allerzielen, van oudsher de dag dat we stilstaan bij verlies. In Wageningen is er heel wat te doen in deze periode: de inloopochtenden, de boek-avond met Marloes (zie hiernaast). En op 29 oktober komt Manu Keirse spreken in de bblthk. Dit wordt niet door De Plek georganiseerd, maar ik noem het toch. Want Manu Keirse is dé verliesexpert van Vlaanderen. Het is een wijze man en hij kan heel mooi vertellen.

Anders dan de voorbije jaren, is er dit jaar geen Lichtjesavond. Het spijt me dat ik sommigen onder jullie daarmee teleurstel. Zoals je ziet, zijn er wel een heleboel andere activiteiten in het najaar. Ik hoop van harte dat daar wat tussen zit dat jou aanspreekt!

17 oktober 2018
Ik word warm van zoveel enthousiasme! Marloes vroeg me om samen een avond te organiseren rond haar nieuwe boek. Liefst op Allerzielen! Dat wordt dus een last-minute dingetje. Gelukkig was de bblthk ook meteen te vinden voor het idee, en zijn zij onmiddellijk mee op de kar gesprongen. Mooi, die energie die er dan vrijkomt: druk geregel op een serene manier ...

25 september 2018
Afgelopen zondag was een kletsnatte dag. Ook de koudste 23 september ooit gemeten naar 't schijnt. En wij zaten knus samen in het paviljoentje van Beelden op de Berg! Het werd een gemoedelijke en verbindende poëziebijeenkomst, daar zo samen met onze winterjassen aan. Ik ben dankbaar!

4 september 2018
We hadden een mooie inloopochtend afgelopen vrijdag! Op de foto is hij nog leeg, maar deze prachtige tafel kreeg heel wat mensen rond zich. Hun unieke verhalen kwamen op een bijzondere manier samen, bij een lekker kopje koffie. Volgende keer is op vrijdag 28 september. Ook jij bent welkom!

28 augustus 2018
Vorige week werd ik gebeld door het Startpunt: er stond iemand bij de balie, voor de inloopochtend verlies en gemis. Ai, ze was een week te vroeg. Heel sneu dat ze op dat moment niet terecht kon! Ik hoop met heel mijn hart dat die persoon een goede week heeft, en dat ze de moed vindt om vrijdag (31 augustus) weer te komen, want dan is er wel inloopochtend! Ook jij bent welkom!

24 juli 2018
Wauw, wat was het weer een mooie poëziewandeling afgelopen zondag! Opnieuw hadden we meer wandelaars dan verwacht, en ze luisterden even aandachtig als de vorige keer. We konden volop genieten van zon én van schaduw. Ik werd er helemaal blij van, en ook wel trots. Hopelijk wordt de laatste wandeling, op 23 september, net zo bijzonder! Maar nu eerste even vakantie nemen. Let op: in juli is er geen inloopochtend, want dan ben ik dus met vakantie. Op 31 augustus pakken we de draad weer op met de maandelijkse inloopochtenden verlies en gemis. Welkom!

foto's: Els Otten en Marijke van der Giessen

28 juni 2018
Ik kijk met grote tevredenheid terug op de poëziewandeling van afgelopen zondag! Het was mooi en met werk van hoge kwaliteit. We wandelden met een grote groep (ja, de opkomst was boven verwachting hoog) langs de kunstwerken en iedereen luisterde aandachtig en betrokken naar de gedichten en muziek. Hartverwarmend!

foto's: Martijn Adelmund en Laurens van der Zee

21 juni 2018
Het is bijna zover: zondag worden de gedichten bij Beelden op de Berg voorgelezen tijdens de eerste poëziewandeling! En dat is nog niet alles, want er komt ook een bundeltje, en ik kan je al verklappen dat het er prachtig uit zal zien! Kom je ook zondag? Hartelijk welkom!

8 juni 2018
Maandag waren we met enkele dichters in het arboretum in aanloop naar het poëzieproject bij Beelden op de Berg.


5 juni 2018
Gisteren samen met enkele dichters door het arboretum gestruind. En daarna heerlijk geborreld met een poëtische babbel erbij. Inspirerend, die voorbereidingen voor het poëzieproject Zomersneeuw!

28 mei 2018
Oeps, ik heb een foutje geschreven in de mailing die ik rondstuurde. Heb jij die ook ontvangen? Daar stond in dat er in augustus geen inloopochtend zou zijn. Maar dan is er natuurlijk wel eentje, namelijk op 31 augustus! Voel je welkom!

24 mei 2018

18 mei 2018
Op zondag 27 mei geef ik weer een rondleiding op begraafplaats de Leeuwerenk. Dat is zo'n mooie en rustgevende plek! Gisteren heb ik er nog rondgewandeld, om de rondleiding voor te bereiden. En wat heb ik genoten van de kleurenpracht in de zon!


Lees ook eerdere nieuwsberichten in het Nieuws-Archief.
Nieuwsgierig?

Neem gerust even contact op:

Petra Sips
tel: 06/50627540
e-mail: petra.sips[at]de-plek.net
De Plek op Facebook

Reacties uit het gastenboek


"Bedankt voor de organisatie van deze schitterende bijeenkomst. Laagdrempelig, en een open en warme sfeer. Dit is toekomst, zo zou het altijd moeten zijn. Ik ben ontroerd en ga met een heel warm gevoel naar huis."

"ik kijk met veel voldoening terug op de middag. Wat een betrokken publiek en een fijne sfeer, ook door jouw warme en rustige presentatie. Een goede afwisseling in woord en muziek."

"fijn dat er mensen zijn die samen met ons stil willen staan bij het/ons gemis"

"Dit was voor mij een hele nieuwe ervaring om op deze manier met andere mensen wat te delen. Het is me heel goed bevallen. Ik vind het heel dapper van je dat je dit georganiseerd hebt."

"Ik heb veel lichamelijke klachten sinds het overlijden van mijn man en ik wilde onderzoeken of die met rouw te maken hebben. Ik heb antwoord op mijn vraag en daar ben ik blij mee."

"Mijn idee over rouw is bijgesteld."

"Open en vertrouwelijke sfeer zodat ik durfde delen"

"Wat een diversiteit en bezieling over leven en dood."

"Ik was diep geraakt en ontroerd door alle bijdragen, het geheel, de sfeer en de warmte."

"Het is zo mooi, iedereen komt hier naartoe omdat ze iemand verloren hebben. Niemand spreekt er direct over, maar er is een gevoel van onderlinge verbondenheid en mededogen. De sfeer is mooi en intiem."