Handen Vertellen

Handen Vertellen is een kunstwerk van ons allemaal. Het verbeeldt onze ervaringen in tijden van corona. Onze handen hebben in coronatijd zo lang niks gemogen. Niet elkaar vastpakken, niet strelen, geen schouderklopjes. Nu mogen zij vertellen. 

Het Handen Vertellen kunstwerk is opgebouwd uit de individuele werken van een zeventigtal inwoners van Wageningen, van jong tot oud. Tijdens vijf bijeenkomsten deelden zij hun verhalen en lieten zij hun handen spreken, over corona, vrijheid en onvrijheid. 

Fransje Smit, Remco de Kluizenaar en Petra Sips begeleidden deze bijeenkomsten. Zij verzamelden alle verhalen en unieke kunstwerken, voegden daar hun eigen touch aan toe, en smeedden alles samen tot het grote Handen Vertellen kunstwerk. Een heuse totaalbelevenis!

Binnenkort is Handen Vertellen te zien in Wageningen. Hou de agenda onderaan deze pagina in de gaten! Of laat je op de hoogte houden, door een mail te sturen naar Petra Sips: petra.sips@de-plek.net.

Verslag van een workshop, Odensehuis 11 november 2022

Bij een lekker kopje koffie maakten we er een gezellige én zinvolle boel van in het Odensehuis. Eerst tekenden we een boom, om los te komen. Daarna gingen we aan de slag met electradraad, doek, knoopjes, garen, scharen, enzovoort. Er werd heel wat gelachen en er werden verhalen gedeeld over de coronatijd. Sommigen begonnen zelfs spontaan te zingen en de accordeon en mondharmonica werden bovengehaald. Te midden van die gezelligheid werd er ook serieus gewerkt. Na twee uur had iedereen een prachtwerk klaar! Verbinding, Australië, vogels, zonnewende, thuis, … dit zijn enkele van de woorden die rondzinderden. 

Agenda: Binnenkort lees je hier waar het Handen Vertellen kunstwerk tentoongesteld wordt.

De workshops zijn inmiddels achter de rug. Hier waren we te gast: THUIS, Odensehuis (2 keer zelfs), Pantarijn praktijkonderwijs en Ons Huis. Met grote dank voor de gastvrijheid!

Bedankt aan iedereen die meegedaan heeft! Bedankt alvast aan iedereen die zal komen kijken!

Petra Sips woordkunstenaar

Remco de Kluizenaar klankkunstenaar

Fransje Smit beeldend kunstenaar en kunstdocente

Catalijn van Wissen fotograaf

Dit project wordt gesteund door de gemeente Wageningen, Welsaam en de bblthk. Foto: Catalijn van Wissen