De Plek voor rouwbeleving

Rouw heeft met liefde te maken. Liefde en rouw zijn twee kanten van dezelfde medaille. 

De Plek draait de medaille om zodat de liefde bovenaan ligt en de rouw als bedding daaronder. Of andersom. Om en om.

Bij De Plek kan je actief je rouw beleven, en dus je liefde beleven. Je liefde voor die overleden persoon, en je liefde voor het leven.

Bekijk hier hoe dat eruit kan zien.


Zondag 5 november 2023 was de jaarlijkse Lichtjesavond in Wageningen. Wat was het weer een hartverwarmende avond! Zo samen in een cirkel, met alleen onze kaarsjes en lantaarns als licht in de donkere avond. Met de wolken die openbraken en die de sterren tevoorschijn toverden. Met al die namen die schitterden bij de gitaarmuziek. Met die ontroerende gedichten en verhalen. En dan met die stem van sopraan Tineke Roseboom. Het was magisch mooi.  

TUSSEN DE REGELS

in de stilte klinkt jouw naam

de naam die alles draagt


dagen en jaren gaan voorbij

waarin jouw naam niet valt

maar hangt

(Petra Sips)

De Lichtjesavond wordt ook in het najaar van 2024 georganiseerd, door Emma Schotveld en Petra Sips

Foto's: Paulien Borst, Marijke van der Giessen, Dieneke Hollmann. 

Voor informatie mail LichtjesavondWageningen@gmail.com

Handen Vertellen is het kunstwerk voor de stad, door de stad, om onze corona-ervaringen te verwerken. Handen Vertellen  is gemaakt door 73 Wageningers in het najaar van 2022. Tijdens zes workshops verbeeldden zij hun corona-ervaringen. Al deze individuele kunstwerkjes werden geïntegreerd tot één groot geheel. Dat werd een unieke en ontroerende totaalbelevenis van beeld, geluid en poëzie.  In 2023 ging dit kunstwerk op reis doorheen Wageningen, zodat alle Wageningers - en bezoekers - ervan konden genieten.  Lees over dit bijzondere project op de Handen Vertellen pagina