Activiteiten

Coaching

Neem je gemis ter harte: hou er van en zorg er voor.

Heb je wel eens het gevoel alleen te zijn met je gemis? Grijpt het je soms naar de keel? Soms word je overrompeld door verdriet, boosheid, angst. Maar er zijn ook gevoelens van dankbaarheid en kracht. Zelfs als een dierbare al lang geleden overleden is. Je beseft dat het verlies een blijvende impact heeft op je leven.

Tijdens één-op-één ontmoetingen help ik je zorg te dragen voor je gemis. Samen bekijken we wat goed is voor jou. Met aandacht, respect en liefde ben ik aanwezig bij jouw verhaal en gevoel zoals het is.

Opruimhulp

Op een bepaald moment neem je je voor de kleren en spullen van je dierbare overledene op te ruimen. Misschien vlak na het overlijden al, misschien jaren later pas. Zie je er tegen op?

Het is zo definitief dan hé, zo écht. Opruimen is een daad van bevestiging, een soort tweede afscheid. Dat doet weer pijn. Tegelijk helpt het jou om verder te gaan met deze nieuwe realiteit in je leven.

Ik help je opruimen, met aandacht en liefde voor het verhaal achter de spullen. Samen bekijken we alles, en overwegen we nieuwe bestemmingen. Wat mag weg? Waar gaat het dan naartoe? Wat wil je houden en op welke manier? Ik luister, kijk en breng ideeën aan. Zo gaan we samen rustig herdenken en herdoen. Van die berg waar je zo tegenop ziet, maken we een mooi landschap waarin je herinneringen kan koesteren.

De Plek komt naar je toe

Je rouw beléven, dat helpt.

Wil jij een herdenkingsritueel doen? Wil je in je school, bedrijf of organisatie een plekje inrichten om te gedenken? Wil je graag inspiratie of een helpende hand bij de voorbereiding van een viering of begrafenis? Ik kom graag naar je toe voor rouwbeleving op maat. Samen zoeken we uit wat het beste past.

Groepsactiviteiten

Je gemis heeft vele gezichten. Leer ze kennen!

Je rouw beleven kan op verschillende manieren. Ik vind het schitterend om telkens weer te zien hoe rijkgeschakeerd de wereld van rouw is. 

Lees hier over activiteiten die De Plek de voorbije jaren deed, en die je kan reserveren voor jouw doelpubliek.

(Foto: Paulien Borst)