Activiteiten

Coaching

Heb je wel eens het gevoel alleen te zijn met je gemis? Grijpt het je soms naar de keel? Soms word je overrompeld door verdriet, boosheid, angst. Maar er zijn ook gevoelens van dankbaarheid en kracht. Zelfs als een dierbare al lang geleden overleden is. Je beseft dat het verlies een blijvende impact heeft op je leven.

Tijdens één-op-één ontmoetingen help ik je zorg te dragen voor je gemis. Samen bekijken we wat goed is voor jou. Ik ben bij je. Met aandacht, respect en liefde ben ik aanwezig bij jouw verhaal en gevoel zoals het is.

Opruimhulp

Op een bepaald moment neem je je voor de kleren en spullen van je dierbare overledene op te ruimen. Misschien vlak na het overlijden al, misschien jaren later pas. Zie je er tegen op?

Het is zo definitief dan hé, zo écht. Opruimen is een daad van bevestiging, een soort tweede afscheid. Dat doet weer pijn. Tegelijk helpt het jou om verder te gaan met deze nieuwe realiteit in je leven.

Ik help je daarbij, met aandacht en liefde voor het verhaal achter de spullen. Samen bekijken we alles, en overwegen we nieuwe bestemmingen voor de spullen. Wat mag weg? Waar gaat het dan naartoe? Wat wil je houden en op welke manier? Ik luister, kijk en breng ideeën aan. Zo gaan we samen rustig herdenken en herdoen. Van die berg waar je zo tegenop ziet, maken we een mooi landschap waarin je herinneringen kan koesteren.

De Plek komt naar je toe

Wil jij een herdenkingsritueel doen? Wil je in je school, bedrijf of organisatie een plekje inrichten om te gedenken? Wil je graag inspiratie of een helpende hand bij de voorbereiding van een viering of begrafenis? De Plek komt graag naar je toe voor rouwbeleving op maat. Samen zoeken we uit wat het beste past.

Workshops

Je gemis heeft vele gezichten. Leer ze kennen!

De Plek organiseert workshops waar jij op op jouw manier aandacht kan geven aan je gemis. De workshops hebben een lage drempel. Iedereen is er op zijn of haar eigen manier en eigen tempo. Wil je je verhaal delen? Dat kan. Wil je liever in stilte meedoen? Geen probleem. Je pikt op wat op dat moment voor jou belangrijk is. Een greep uit de mogelijkheden: lichaamsgericht werken, aan de slag met textiel, dansexpressie, wandelen, een excursie. Hou de agenda in de gaten!

Publieksactiviteiten

Je rouw beleven. Dat helpt. Neem je gemis ter harte, letterlijk: hou er van en zorg er voor.

Je rouw beleven kan op verschillende manieren Ik vind het schitterend om telkens weer te zien hoe rijkgeschakeerd de wereld van rouw is. Tijdens de activiteiten van De Plek probeer ik enkele van die vele aspecten van rouw aan te raken.

Lees hier over activiteiten die De Plek de voorbije jaren deed, en die je kan reserveren voor jouw doelpubliek.

(Foto: Paulien Borst)