Poëzie bij Beelden op de Berg

Deze zomer is er weer Beelden op de Berg in het Arboretum Belmonte in Wageningen. Het collectief Dichters op de Berg zorgt voor poëzie bij deze bijzondere expo. 

 Maar liefst 16 dichters lieten zich inspireren door de expositie: door de kunstwerken én door het thema ‘Heksenkruid. Decolonising botany'. Elk kunstwerk kreeg bijpassende gedichten.

De gedichten zijn verzameld in een bijzonder fraaie bundel,  uitgegeven bij uitgeverij Blauwdruk. Te koop bij de ontvangstbalie in het arboretum, voor maar 7 €.

Het collectief Dichters op de Berg bestaat uit Petra Sips, Annie van Gansewinkel, Laurens van der Zee en Martijn Adelmund. 

Poëzie audiotour

Scan de QR code voor de gratis audiotour met alle gedichten. En maak van je expo-bezoek een totaalbelevenis van woord, beeld en landschap.

Loop langs de kunstwerken en hoor de bijhorende gedichten, voorgelezen door de dichters zelf. Het mooiste is als je er tegelijk de bundel bij houdt (te koop bij de ontvangstbalie).

De audiotour is gemaakt in de app izi.travel

Live Poëziewandelingen

Op zondag 15 september - de laatste dag van de expo - is er een gratis poëziewandeling om 15.00u. Van harte welkom! 

De eerste poëziewandeling was op 30 juni en was een groot succes! Dus zorg dat je er bij bent op 15 september!

We wandelen doorheen het arboretum. Bij elk kunstwerk worden de bijhorende gedichten live voorgelezen door de dichters zelf. En dat wisselen we af met prachtige live muziek. Een unieke belevenis! Dorst gekregen? In de theetuin kan je terecht voor een drankje. 

Waar? Arboretum Belmonte, Generaal Foulkesweg 94-A in Wageningen. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Wageningen en Wagenings Nut.