Petra Sips

Het leven fascineert mij. Ik ben nieuwsgierig naar de verhalen achter de verhalen. Van kindsbeen af sta ik open in het leven en zoek ik verbinding en harmonie. Sinds mijn 18e heb ik een relatie met Art en wij hebben twee kinderen. 

Toen ik 15 was, overleed plots mijn moeder. Dit verlies heeft diepe indruk gemaakt. Mijn interesse in leven en dood werd er nog groter door. 

Op mijn 18e ging ik studeren in Leuven. Ik werd master in de psychologie, master in de familiale en seksuologische wetenschappen, en haalde het diploma van de academische lerarenopleiding. Daarna werkte ik als onderzoeker en voorlichter, in de thema's gender, fair trade en duurzaamheid. 

Toen ik in 2009 vanuit België naar Nederland verhuisde, moest ik op vele vlakken opnieuw beginnen. Weer moest ik door een rouwproces. Ik besloot om één van mijn oude dromen op te poetsen. En zo begon ik met De Plek voor rouwbeleving. 

Gaandeweg voelde ik steeds sterker hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor een rouwproces, en voor het leven in 't algemeen. Door kunstzinnige activiteiten te organiseren voor De Plek, bouwde ik een netwerk van bevriende kunstenaars. Zij hebben mij geïnspireerd om met mijn eigen gedichten naar buiten te komen. Nieuwsgierig? Lees hier enkele van mijn gedichten.