De Plek

Rouw heeft met liefde te maken. Liefde en rouw zijn twee kanten van dezelfde medaille.

De Plek draait de medaille om zodat de liefde bovenaan ligt en de rouw als bedding daaronder. Of andersom. Om en om.

De Plek biedt kapstokken om actief je rouw te beleven, en dus actief je liefde te beleven. Je liefde voor die overleden persoon, maar ook je liefde voor het leven.

Carousel imageCarousel imageCarousel image

Nieuws

16 december 2020

Expo 42 Dingen. Nog even en dan kunnen we eindelijk live de resultaten bewonderen van al dat creatief geworstel van ruim 40 kunstenaars met het 'ding uit de doos'! Elke zaterdag en zondag van 12.00u tot 16.00u, Wilhelminaweg 5 in Wageningen. Van 23 januari tot en met 14 februari (data nog even onder voorbehoud ivm lockdown). Een voorproefje is al te zien in de bblthk.

2 december 2020

Voilà, de website is vernieuwd. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

15 oktober 2020

Helaas helaas, de Lichtjesavond kan niet doorgaan. Door de nieuwe corona-maatregelen die dinsdagavond aangekondigd werden, is de Lichtjesavond onmogelijk geworden. Zo jammer. Hopelijk volgend jaar wel! En vrijdag 30 oktober steken wij thuis een lichtje aan ... jij ook? Dan doen we een soort thuis-Lichtjesavond, verbonden op afstand ...

9 oktober 2020

We gaan het doen: een coronaproof Lichtjesavond op 30 oktober! Juist in deze tijd van corona is het belangrijk zorg te dragen voor gemis. Je voelt je sneller eenzaam. Samen op stap, iets vieren, samen afscheid nemen, elkaar even aanraken …, het kan nu even niet. Deze Lichtjesavond is er voor iedereen die iemand mist, op welke manier dan ook. Bovendien is er speciaal aandacht voor de mensen die overleden zijn door Covid-19, en voor hun nabestaanden die geen afscheid hebben kunnen nemen zoals ze dat zouden willen. Gewoon samenzijn is troostrijk en geeft een diepe verbondenheid.

Lees ook eerdere nieuwsberichten in het Nieuws-Archief.

Agenda

Zaterdag 9 januari - zondag 14 februari 2021 (Data onder voorbehoud ivm lockdown)

EXPO 42 DINGEN

Vrijdag 30 oktober 2020

GEANNULEERD - LICHTJESAVOND

We herdenken onze dierbare overledenen. We zijn elkaar - op veilige afstand - nabij. Met lichtjes langs het pad, en met mooie teksten en live muziek van de Bedside Singers. Op begraafplaats De Leeuwerenk in Wageningen (Oude Diedenweg 64). Door alle corona-maatregelen kunnen maar 40 mensen meedoen per ceremonie. Aanmelden is dus noodzakelijk, en kan via lichtjesavondwageningen@gmail.com of tel. 06-50627540. Vermeld het tijdstip van je keuze. Van harte welkom!

Georganiseerd door De Plek i.s.m. Zingesprek.

Vanaf 15 mei 2020, 20.00u

Expo 42 dingen. Online.

Verschillende kunstenaars zijn aan de slag gegaan met een deel van de collectie van wijlen Jaap Kruithof (zie het Upcycling-project van het MAS). Deze bijzondere creaties worden gepresenteerd in een online expositie. Neem zeker eens een kijkje!

VOORBIJ DE ZORG, EN DAN ...

Een reeks bijeenkomsten voor mensen die gezorgd hebben voor een zieke.

Als de zorg wegvalt, om welke reden dan ook, krijg je te maken met verschillende vormen van verlies tegelijk: verlies van structuur, van mensen over de vloer, vaak ook verlies van je dierbare. Je staat voor de uitdaging om weer een zinvolle invulling aan je leven te geven. Tijdens deze bijeenkomsten willen Steunpunt Mantelzorg Wageningen en De Plek je daarin bijstaan. Interesse? Laat het ons weten! Bij voldoende interesse starten we een nieuwe groep.

Neem contact op met Petra Sips,

06/50627540 of petra.sips[at]de-plek.net